Menu
Gildia Pióra na Patronite

przenikanie

za szosą rośnie jabłoń
pod nią dojrzewa owoc
wypukłość
zwiewnej sukienki
kobiety w oliwnej koronie

zwiastowanie
uformowane w bochny
wzbiło się powłóczyście
złocistą bielą
nad czerwonym dachem

na rozgrzanym polu
anielski włos
na skroniach mężczyzn
zrodzony z wysiłkiem
ochrzczony w pocie
i ziemi

ich spracowane ręce
wygładzają blask
otwierają drzwi
rozchylają
szept

(21.05.2021)

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!