Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozmowa Fileusa z Kastusem

Za potęgę magii idziemy w kosmos, bracie.
Lepiej padnij na twarz i zacznij zmawiać pacierz!

Dwóch braci się spotkało
W labiryncie myśli.
Dwóch braci rozmawiać miało
Lecz nigdy nie wyszli.

Czy nie widzisz, do czego prowadzi ta walka?
Do mocy i chwały...
...Czemuś taki śmiały?
Potyczka ze mną nie doda ci honoru.
To ty powinieneś strzec się moru
Zdradziłeś...

Ja? Musisz się mylić!
A jednak nie. Nie mam ochoty na humor się silić.
Darzę cię wielkim szacunkiem, mój bracie.
Cóż z tego, skoro jesteśmy teraz w impasie?
Dlaczego milczysz?

Czy to ważne?
Nie
Ależ oczywiście...
Broń się lepiej, bracie!
Zanim nie przepadniemy na życia trakcie...

Obejrzyj się - dobro nas otacza!
Tylko mnie zdrajco! Walczmy póki pora!
Więc walczmy... Niech zwycięży pokora...

Dwóch braci się spotkało
W labiryncie myśli.
Dwóch braci rozmawiać miało
Lecz nigdy nie wyszli.

7265 wyświetleń
104 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!