Menu
Gildia Pióra na Patronite

szczęście

za pieniądze jego się nie kupi
choć kręci się fortuną koła

szczęście rodzi się we łzach
gdzie panuje smutek i cierpienie

jak krzew cierni wschodzi
tam gdzie serce i dusza boli

szczęście ma prawo się obrazić
i umknąć gdy się ciągle narzeka

nie zauważając na co dzień
pozornych radości i rzeczy

szczęście jest tylko chwilą
na którą długo się czeka

szczęście w słocie życia
które zwie się miłością

93 684 wyświetlenia
898 tekstów
21 obserwujących
  • kuloodporna

    27 September 2023, 19:40

    ....szczęście wiele ma twarzy ......czasami takie nieoswojone.....miga i znika nawet niezauważone....:)

    • Victoria Angel

      28 September 2023, 16:09

      To prawda szczęście ma bardzo wiele twarzy, ale najistotniejsze jest to, aby go w życiu nie przegapić. :-)))