Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekam

Za oknem wieje wiatr
słowem źle usłyszanym.

Świst łomoczących myśli
porywa zasłony.

Dusza ukryta w pustce
ulatuje z ciała.

W prostych ramach milczenia
zamykam tęsknotę.

Wciąż w pokorze czekam
na promyki słońca.

5442 wyświetlenia
25 tekstów
13 obserwujących
  • 7 May 2014, 03:56

    eee tam ładne to

  • Naja

    6 May 2014, 21:43

    Piękne wersy.

    Tylko Ty tak potrafisz Xavier... :-)))

  • RoxyRox

    5 May 2014, 11:28

    Wiecznie chmurzyć się nie może ;)
    Pozdrawiam.

  • Xavier.

    5 May 2014, 07:36

    Ślicznie dziękuję za komentarze, zeszyty i wszelki ślad pozostawiony..
    Pięknego dnia życzę;)

  • 4 May 2014, 21:24

    Po nocy przyjść musi dzień... musi... ma to w kontrakcie. ;)
    Pozdrawiam. :)

  • Czinka

    4 May 2014, 21:03

    Smutne wersy Xav
    tyle tęsknoty i czekanie na ten promyk słonka
    pozdrawiam serdecznie na wieczór:)

  • krysta

    4 May 2014, 20:42

    Tęskny Twój wiersz, jednak nadzieję czytam też...
    Pozdrawiam serdecznie Xavier ;)

  • Janya

    4 May 2014, 20:42

    smutna tęsknota z nadzieją w tle..
    Bardzo ładnie Xav;)

  • Ariaa

    4 May 2014, 20:22

    Czekam na szczęścia dni...

    pozdrawiam :)