Menu
Gildia Pióra na Patronite

idalia

za oknem świat, na wyciągnięcie ręki
tu cisza, odbija się od czterech ścian

wbija paznokcie, w nadgarstki, do krwi
myśli bledną, pod wyblakłą świadomością

w najczarniejszą noc, bez gwiazd
czai się cień, trudno złapać rytm

ból garbi plecy, zsyła na poniewierkę
tam gdzie szaleje wiatr, człowiek umiera

przyszedł czas, życie się rozsypało
brak paciorka różańca

135 882 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!