Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasz chleb powszedni...

za oknem noc
dotyka szorstkim chłodem
ociera się o korony drzew
a ty do mnie wyciągasz dłonie
zdejmujesz szare wspomnienia
by z miłością podać mi chleb

i zapominam, co było przedtem
- bo tylko dziś się liczy

w bruzdach przemijań
twój ciepły oddech się rozgościł
i w gąszczu nieprzespanych godzin
dzielisz się kromką zmysłów

nocą wzruszoną szeptem
- zawsze jesteśmy młodzi

21 287 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • Niezpomniałem

    8 December 2012, 20:24

    Fakt, piszesz wyjątkowo pięknie, każdy wiersz zatrzymuje moją uwagę.
    pozdrawiam. L.

  • NieBoska

    5 December 2012, 23:11

    Za oknem noc, ale ten ciepły oddech, ale cudeńko Gracjo. Pięknie ;)

  • Angelek

    5 December 2012, 20:38

    uwielbiam Twoje wiiersze Gracjoo :)

  • annak

    4 December 2012, 12:00

    a ty do mnie wyciągasz dłonie
    zdejmujesz szare wspomnienia
    by z miłością podać mi chleb

    cudny wiersz jak zresztą każdy Twój Gracjoo :)))
    pozdrawiam serdecznie :)))))

  • IceCherry

    2 December 2012, 22:07

    Piękny wiersz.

  • skrobek

    1 December 2012, 21:58

    Lubię takie, które potężnie wpływają na moja wyobraźnię.
    Taki właśnie jest ten wiersz.

    :-)

  • Gaia

    1 December 2012, 19:47

    Jak Ty to Gracjo robisz. Tak cudnie darowujesz zapachy i klimat, który przyciąga.
    Pięknie :)