Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za oknem niebo płacze,
za oknem nadzieja gaśnie
za oknem ciemność widzę,
zaraz i ona za oknem zaśnie

deszcz za oknem rytm wystukuje,
aż krzyk ucichł na chwilę swe brzmienie
w melodię za oknem się wsłuchuje,
i widać już tylko krzyku znikłe cienie

I wiatr, który tańczył walca po niebie,
zamilkł i przysiadł na chmurze,
w deszczu za oknem ujżał jakby siebie,
i wirując z deszczem zniknął w czarnej dziurze.

8198 wyświetleń
76 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!