Menu
Gildia Pióra na Patronite

***Bajek czar***

http://www.youtube.com/watch?v=CNP672a25CU

Za oknem ciemnośc i wiatr dokucza
W kominku ogień pali sie jasno
A mi na bajkę przyszła ochota
Kot na dywanie już dawno zasnął

Biorę wiec ksiażkę taką bajkową
Zaczynam czytac i cóż się dzieje
Już mnie tu nie ma pusto w pokoju
Jestem wśrod bajek gdzie czarodzieje

Świat wyobraźni jest jak zaklety
Wabi kolorem i światem z marzeń
Więc chcę pozostac w bajce na dłużej
By przeżyc wszystko co tam wpisane

Otwarty umysł mi podpowiada
Że to co piekne bajką sie zowie
Czy Wy umiecie tak podróżowac?
Sami zgadniecie ja wam nie powiem.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    28 November 2012, 23:29

    Dziękuję sercem za wszystkie opinie pozostawione pod wierszem przez Was kochani-dobrej nocy życzę:)

  • giulietka

    28 November 2012, 21:07

    Na takie bajki zawsze jest dobra pora!:)

  • annak

    28 November 2012, 20:02

    Dobrze czasem tak oderwać się od rzeczywistości i przenieś się w krainę bajek :) b.ładny :)))
    pozdrawiam serdecznie Agnieszko :)))))

  • Gaia

    28 November 2012, 20:01

    A ja tylko do tych komentarzy dorzucę muzę :)
    http://www.youtube.com/watch?v=mPyCZ-nGSIc

    Video mPyCZ-nGSIc
  • Anikowa

    28 November 2012, 19:45

    Bardzo ładny wiersz :) I wyobraźnia rzeczywiście potrafi nas przenosić w różnie miejsca :)
    Pozdrawiam

  • M44G

    28 November 2012, 16:03

    Strasznie mi się podoba.

  • słoneczniki

    28 November 2012, 08:32

    Niesamowity wiersz - już same wersy malują obrazy...
    Uwielbiam te momenty, gdy przenosi mnie świat książek w inny zupełnie obszar...

  • skrobek

    28 November 2012, 00:24

    Super.
    Wyobraźnia uruchomiona :)

  • krysta

    28 November 2012, 00:15

    Śliczna bajeczka idę spać,by koniec jej dośnić...Dobranoc,pozdr.