Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesień

Za oknami już jesień,
I świat wkoło się mieni,
Parki w barwnych dywanach
Brązu, żółci, czerwieni.

Słupek rtęci opada,
Mgły po polach się snują,
Niedźwiedź, borsuk i jeże
Już do snu się szykują.

Nasza jesień kapryśna,
Raz jest krótsza, raz długa,
Raz rozpieszcza nas słonko,
Raz nas męczy szaruga.

Choć ta jesień nijaka,
W życiu też taka bywa,
Każdy przecież ma swoją
I ją różnie przeżywa.

991 wyświetleń
8 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!