Menu
Gildia Pióra na Patronite

Imię ciszy

Za mało mam ciebie
choć w niepamięci
snujesz mi się myślami

przechodzisz przez mosty snów
opustoszałe miasta

gaśniesz na krzykliwych ulicach
wyblakłych słów lampionami

odchodzisz chwiejnym milczeniem
i z każdym krokiem mocniej
w ścieżki nocy mych wrastasz

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    24 January 2012, 09:45

    Adamie nie wiem, co pisać, jak zawsze poruszasz, to, co najgłębiej ukryte pod wersami...

    Marie, takie słowa od Ciebie to wielkie wyróżnienie!

    Pozdrawiam serdecznie:)

  • Papillondenuit

    24 January 2012, 09:42

    zastrzeliłaś mnie tym wierszem
    cicho i celnie...

  • 5 December 2011, 22:37

    spijam łzy
    z twych oczu płynące
    by nie uronić
    ani kropli
    twej duszy

  • giulietka

    30 November 2011, 16:33

    Są takie słowa, których ciągle mało
    zaklęte na wargach w niewysłowioną ciszę
    w ich szelest serce schronić by się chciało
    gdy miarowe bicie rytm dni nam kołysze...

    Dziękuję za te właśnie słowa...

  • Adnachiel

    30 November 2011, 14:22

    Bardzo mi bliskie... i piękne.

    Jednego serca! tak mało! tak mało,
    Jednego serca trzeba mi na ziemi!
    Coby przy mojem miłością zadrżało:
    A byłbym cichym pomiędzy cichemi...