Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szukam cię...

Za horyzontem, daleko gdzieś,
Gdzie słońce na noc się schowało,
Tam moje myśli szukają cię
Od nowa wciąż i nie przestają.
Zgubiłeś się, już nie wiem gdzie
Mam szukać wśród ciemności.
Wiesz przecież, jak bez ciebie jest mi źle
I jaki smutek w mym sercu gości.
Choć wołam głośno, ty nie słyszysz
A wkoło taka straszna cisza.
Nie umiem znieść tej ciszy już!
Mój głos powoli też ucicha…
Po co mam krzyczeć? Wołać cię?
I po co błąkać się nocami?
Ty gdzieś zginąłeś, choć znaleźć chcę,
To chyba moje próby na nic.

/Joanna/

63 522 wyświetlenia
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    5 April 2010, 17:52

    Dziękuję i już...

  • 10 March 2010, 17:46

    wspaniałe
    gratuluje daru od Boga