Menu
Gildia Pióra na Patronite

moje słońce

za drzwiami rozum
składa ręce do modlitwy
a w środku serce
gubi się dwu znacznie
czym jest kochanie
kroplą w mej źrenicy
czy końca namaszczeniem
gdy w niemocy
stanie

sen wart motyli
fruwa
po upartym słowie
pod powiekami tęcza
wróży uwielbienie
czy warto kochać
zadumę w swej głowie
co raz widziana
głosi jam spełnienie

warto tak cierpieć
gdy słońce tak samo
opala myśli te zimne
gorące
a dzień przytuli dwa serca
radosne
warto jest cię kochać
warto
moje słońce

43 927 wyświetleń
511 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!