Menu
Gildia Pióra na Patronite

napisane wczoraj

za drzewem jest niewinna rzeka
kusi diabła nurt czystości
jak samotna dziewica na której dłoni
tli się ostatni pacierz

są dni i słowa
na które osobiście nie znam odpowiedzi
przemierzam kolejne uliczki
by odnaleźć kolor którego nie ma

nie znam modlitwy by przekonać
Pana Boga i zaprosić na odpuszczenie
popełnionych grzechów

teraz mogę podróżować
za oknem jeżdżą autobusy i nieznane miasta
bezdomne psy oszczekują horyzont

w kolorowe noce
coraz częściej mam sny
w kolorze sepii

27 447 wyświetleń
321 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!