Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezgrzeszność

Za daleko mam do ciebie
zbyt ciemno
żeby drogi jakiejkolwiek
szukać
A jeśli zostanę
każdy wschód słońca
na daremno
moje oczy zapatrzone
będą witać
Za głęboko zatopiłeś
słów kamienie
budząc fale na spokojnych
wodach serca
I na próżno będzie dręczyć
mnie sumienie
kiedy usta za skradzione
pocałunki
nie żałują
rozgrzeszenia nie chcąc

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    24 July 2011, 15:09

    Gerardzie, Damianku... Dziękuję.
    Pozdrawiam ciepło;)

  • Huaquero

    24 July 2011, 14:23

    Tytuł wiersza ładnie wkomponowuje się we wszystkie wersy.
    Przystaję i słucham, jak delikatnie szepczą o tęsknocie, jak wiatr tka słowami historię dwóch dusz haftowanych jednymi ustami...
    Madziu, nastrojowy i piękny wiersz...
    :)

  • Seneka 18

    24 July 2011, 11:37

    Doskonały utwór Madziu...
    Pozdrawiam Cię nedzielnie :)

  • giulietka

    24 July 2011, 10:28

    ... i takie, których żałujemy, że ich nie popełniliśmy;)

    Dziękuję serdecznie Romku i pozdrawiam życząc dnia, w którym niczego żałować nie będziemy;)

  • R.A.K.

    24 July 2011, 10:26

    Istnieją grzechy, za które Niebo nie wymaga pokuty i bram swoich przed nimi nigdy nie zamknie…
    Piękny wiersz Madziu!
    Pozdrawiam Serdecznie :)