Menu
Gildia Pióra na Patronite

parafraza psalmu stojących w kolejce

za czym kolejka ta stoi?
po kaganek, kaganek oświaty
na co w kolejce tej czekasz?
na kaganiec, kaganiec ze szmaty
co kupisz, gdy dojdziesz?
mikroba, mikroba, mikrusa
co przyniesiesz do domu?
korona, korona, wirusa.

bądź jak kamień, stój wytrzymaj,
kiedyś te kamienie drgną
i polecą jak lawina
mimo nakazom
mimo nakazom
mimo nakazom

69 579 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    1 September 2020, 20:30

    Dobre i świerze choć stare

    od tusiak