Menu
Gildia Pióra na Patronite

trzcina milcząca

za czerwonym słońcem
łowiliśmy ryby
czas mrugał jednym okiem

na wyspie łotrów
zawieszonych głowami w dół
dzieliliśmy łuski

jakby tego nie było
przeszliśmy dalej
nie mogąc znaleźć
haczyka

27 453 wyświetlenia
321 tekstów
7 obserwujących
  • marka

    26 March 2023, 15:41

    Ciekawy utwór.