Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

za ciepło
i chłód
letnich poranków
za śpiew ptaków
i biel
chmurzastych baranków

za moje włosy
zaplecione w twe palce
za tę namiętność
za tanga i walce

za wszystkie noce
którym
ogrzaliśmy dłonie
za to
co choć się żarzy
nigdy nie spłonie

za ciężarne jabłonie
wplecione
w sąsiednią gruszę
za noce pod nimi
oddałaś mi
swoją duszę

6949 wyświetleń
58 tekstów
18 obserwujących
  • Sexoh't

    25 September 2020, 23:21

    Ale ty masz talent poeto. Nie umiem komentować wierszy, to tylko tyle ci napisze.

    od Bławaciaty, Fergus, RedRose