Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za chwilę będę...

Za chwilę będę,
za dwie – może,
gdy zasypiające życie
do snu ułożę
kołysanką ze szczęścia.

Za trochę przyjdę,
wygodne wdzieję buty,
śladami własnych stóp
wyżłobię wspomnień szlak
i nie zawrócę.

Wkrótce przybędę,
dróżkami własnych przeżyć,
swą drogę napiszę,
niech prowadzą gwiazdy
wyrazów nieznanych.

...nie czekaj tylko,
z lekka się spóźnię.

147 651 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!