Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na poręczy tańczy mewa

Za barierką
na tle jaskrawej ściany
nagiej kobiety postać
rzuca twardy cień
o tynk

Ona kąpie się w słońcu
z samego rana
ostre brzytwy promieni
świszczą w powietrzu
chmura na niebie
skłębiona w sen

Wiatr pochyla
rozkołysaną postać drzewa
wystającą jak olbrzym
zza betonowego klocka

Odleciała z poręczy mewa...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!