Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smak przeszłości

Z utęsknieniem patrzę w przeszłość
Gdzie smak lodów taki oczywisty
Rdzawy trzepak na podwórku
Głos donośny koleżanek
Płócienna torba w szufladzie
I bombki malowane
Z utęsknieniem szukam wspomnień
Przeglądając stare zdjęcia
Szukam zapachów dzieciństwa
Tornister zamiast plecaka
Fartuszek i odznaka i ja
Było biednie a zaradnie
Wesoło , choć smutno
Dzisiaj wszyscy prawie mają wszystko
I nie mają tak naprawdę nic
To nie czasy marnieją, a ludzie
Zaszufladkowani, rdzawi , pomarszczeni zazdrością
Wciąż z utęsknieniem patrzę w przeszłość
Choć szczyptę przeszłości w teraźniejszość wbić
Jak tablicę z napisem :
„Człowieczeństwo zobowiązuje”

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!