Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zanim dzień zgaśnie...

z tęsknoty za tobą
co piszczy nawet w trawie
myśl z myślą spleciona
z nadzieją - załkała cicho

błądzi teraz samotnie
w drgającym powietrzu
by kroplą rosy moich oczu
w twoim sercu przysiąść

i zbieram dzień w pośpiechu
zanim całkiem zgaśnie…

tylko na dźwięk twojego imienia
rozciągam uśmiech ciszy nocnej
splecione myśli do snu układam

by znów o całe wczoraj…
- kochać cię mocniej

21 287 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • anna kowalczyk

    20 July 2012, 18:01

    ...i jeszcze dłoń ciężką od wdzięczności
    kładę na Twym uśmiechu
    co wczoraj jeszcze tylko myślą była...
    _____________________________________

    ...pięknie...:)

  • Voyage

    20 July 2012, 16:11

    ehhh...nieszczęśni, którzy nie potrafią dostrzec metafor, sami swe słowa w nie ubierawszy..

    Chce się czytać i czytać i czytać, zachwycasz jak zawsze Gracjo !

  • misiek45

    19 July 2012, 20:55

    Piękne-miłego wieczoru

  • Julka 10

    19 July 2012, 20:45

    Nie pozostaje mi nic innego jak tylko...uśmiechnąć się, a Ty wiesz...dlaczego :):):):):):)

  • Julka 10

    19 July 2012, 20:37

    "Saro"...wiersze Gracji...bronią się..same...nie wiele tu takich.... pięknych wersów...:):):):)

    Ale wiesz....miło cie widzieć...wiedziałam, że kiedyś...przyjdziesz :):):):):):):) przecież ty bez krytyki nawet najpiękniejszych słów, żyć nie potrafisz :):):):):):)