Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uliczna impresja

Z tego miejsca widać
neonowe miejskie papugi
młode mewki
trące kolanami o rajstopki
i dziadków
którym uciekły wszystkie sny

Ulicy bruk
dalą wypluty
w słońcu gubi żebra jaskrawe
zawinięte na palec
jak precelki solone

Miasto ściągnęło maseczkę
i pokazało się wiosenne życie
bratków kaskadę
w tęczy soczystej
a i platany otwierają pięści
by zielenią wylosowaną
zachwycić pieszych...

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • kukaczka

    23 May 2021, 22:37

    ..urocze wizualizacje 🌷