Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Z serca nie wyczerpie się miłości
Jest przepełnione kochaniem po brzegi
Dopóki jest kochane i chce kochać
Miłość nieśmiertelna miłość wszechmocna
Serce nie jest wyschniętą na wiór pustynią

92 601 wyświetleń
880 tekstów
21 obserwujących
  • ODIUM

    27 December 2022, 10:08

    Pomimo tego, że nie jest kochane. 🙂

    • Victoria Angel

      27 December 2022, 10:12

      Mój wiersz jest w tonacji pozytywnej napisany. 🙂

    • ODIUM

      27 December 2022, 10:26

      A czy to na pewno pozytywne? Miłość za miłość?

      od Eneida
    • Victoria Angel

      27 December 2022, 10:29

      A jak według Ciebie powinno być pozytywnie?

    • ODIUM

      27 December 2022, 10:40

      Na odwrót. Miłość pomimo braku miłości z drugiej strony. Bez wymiany handlowej.

      od Eneida
    • Victoria Angel

      27 December 2022, 11:00

      A wiesz do czego doprowadza nieodwzajemniona miłość?
      Do depresji, załamania całkowitego. Taka miłość potrafi zrujnować dogłębnie, doprowadzając nawet do samobójstwa.
      Całe życie polega na wymianie wśród istot żywych.
      Miłość za miłość to nie handel, raczej w pewnym rodzaju pakt. Miłość może być handlem wtedy , jak sprzedaje się własne ciało komu popadnie.

    • ODIUM

      27 December 2022, 18:21

      Nie istnieje taka. To nie jest miłość! Miłość nie oczekuje wzajemności, bo w miłości nie liczę się ja, tylko ten drugi. Większość relacji międzyludzkich polega na wymianie, ale miłość jest wyjątkiem.

      od Eneida
    • Victoria Angel

      27 December 2022, 18:26

      A no tak, to jest jak miłością do Boga.

      od Eneida
    • ODIUM

      27 December 2022, 19:00

      Miłość jest jedna, każda jest taka sama.

      od Eneida