Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Po drugiej stronie"

Z rozdartego serca wylewają się słowa,
A zagubiony umysł szuka myśli,
Tu czasu donośny głos uporczywie woła,
Gdzie niepokonany traci swe zmysły.

I po tej drugiej stronie...

Której oczami pochopności nikt nie zobaczy,
A której boją się dostrzec rozsądni,
Znajduje się to, co wciąż wiele dla nas znaczy,
I czegośmy wszyscy tak bardzo głodni.

6574 wyświetlenia
88 tekstów
3 obserwujących
  • zapach_bzu

    24 August 2016, 15:25

    Podoba mi się.