Menu
Gildia Pióra na Patronite

serce nie sługa

z przymusu nie zaiskrzy
nie będzie ognia w miłości
nie da się rozpalić ogniska
gdy serce na siłę w niewoli

ciężko po cichu wzdycha
strachem przestrzelone na wylot
nadaremne ponaglanie
na sam widok wzbudza

wstręt i odrazę pierwszy raz
czy setny historia się powtarza
nie tędy prowadzi droga
w miłości do szczęścia

serce nie sługa nie pozwoli
związać się w niewolę bez
asekuracji w stu procentach
w niepewności miłość płocha

92 602 wyświetlenia
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!