Menu
Gildia Pióra na Patronite

jakim..

z przodka dziedziczę
macierze znaczę
nieuświadomione

w zębie czasu
dłubię żeby zgrać zdrętwiałe
niekompatybilne palce

nad brzegiem wody przejrzystej
spękany nie mogę się pochylić
do wprawy po litery i słowa
szpiczaste wstąpię

jaki jestem gdy
na skrobaniu rozwadniam
na litość wyrwę porosty
sięgnę korzeni

jestem panie
takim
--------------------------------------------
Wrocław; 30.03.2014

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!