Menu
Gildia Pióra na Patronite

przemijanie

z płaszcza starego pianina
zdejmuję śpiący kurz
przyzwyczajam milczącą duszę
do rzeczywistości
i wystukuję nowy rytm
pustka odbita zagubioną nutą
na tarczy zegara odlicza czas
bawi się naszym życiem
wlokąc za sobą głos sumienia
dlatego czasem wśród białych ścian
szukam portretów wczorajszych dni

26 953 wyświetlenia
312 tekstów
7 obserwujących
  • Gaia

    5 October 2012, 18:48

    pozwalamy przemijać w ciszy
    a każdy dzień to portret nowy
    bez twarzy oczu i ust
    odpływa w czas
    bez powrotu