Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

gdyby wcześniej wymyślono aspirynę i tak oboje potrzebowalibyśmy cudu

Z Piłata mam w sobie nieznośny ból głowy
na czas przed burzą

Nawet deszcz kapie na nas
tak samo

na złość wszelkim nieczystościom tego świata
obmywa ręce
z wymuskanym każdym paznokciem
nie zdartym o ściany
księżycowej poświaty.

Czekać można
długo

z odrobiną miłosierdzia
w imieniu
nie jego

a własnym.

14 303 wyświetlenia
197 tekstów
25 obserwujących
  • eskimoska86

    5 December 2013, 11:28

    dziękuję:)

  • onejka

    5 December 2013, 09:27

    Bardzo osobisty rozrachunek, z tą "odrobiną miłosierdzia w imieniu"...niebywałe wersy

    :)