Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z pewnością pozostała mi
ciągła niepewność.
Chojnie obdarowana nią przez Ciebie,
jestem już jak Twoja królowa
Zamknięta w zamku
na wskroś wyłożonym
posadzką śliską
od niezdecydowanych gestów.
Specjalnie dla mnie
wzniosłeś w nim ściany
z wątpliwości w kolorze pragnień
i lęków.

Czy to już czy może jeszcze
ten moment kiedy
nie" towarzyszy
zdaniom z Twoich ust?
nietęskno, niechętnie, nieprzyjemnie.

11 340 wyświetleń
84 teksty
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!