Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatnie mewy

Z perspektywy dnia śmierci
kiedy to bez walizek
i prostaty
człowiek wyjeżdżać zaczyna
to wszystko co było traci sens
nawet
tłusto wyposażona willa

On ma osiemdziesiąt sześć lat
i na czole pole nie zabronowane
jego śmierci czeka rodzina
bo to kłopot opiekować się starcem

Nikt mu tego nie powie
ale po co ma się męczyć
lepiej będzie jak odejdzie
bo całe oszczędności pójdą na pampersy

Wnuk dostał dwie dychy
i jeździ po dziadku czołgiem
na pancerzu pisze RUDY 102
ale on przegrywa wojnę.

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Naja

    24 October 2019, 08:06

    Prawda Twoich tekstów boli. Warto je czytać, bo porusza, to co powinna...

  • giulietka

    24 October 2019, 07:30

    Brzydka prawda podana w piękny sposób, tylko Ty tak potrafisz, Piotrek!