Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z okazji Wigilii i Świąt Bożego Narodzenia składam
wszystkim tu zaglądającym wszystkiego najlepszego
i samych najpiękniejszych uczuć niosących dobro.

Życzę Wam szczerze moi Drodzy — zdrowia i szczęścia
w całe Wasze przyszłe życie, strumieniem się wlewającego,
dni spokojem płynących w gronie najbliższych,
szacunkiem i zrozumieniem po brzegi wypełnionego.
Prawdziwej miłości i niepowtarzalnych uczuć życzliwości,
życzeń szczerych pośród najcieplejszymi ramionami,
by w chwilach, gdy do stołów zasiadać będziecie,
ciche niebo zabłysło nad Wami pierwszymi gwiazdami.
Niegasnącej nadziei, by Wasze serca po brzegi wypełniła,
tłumiąc na zawsze swoim światłem wszelkie wątpliwości,
smutek więcej w Waszych oczach szarością nie gościł,
malując źrenice jak najczęściej blaskami radości.

Niech również Aniołowie ciepłe myśli poniosą
do tych, co kiedyś pośród nas kochani żyli,
jednak z różnych powodów na zawsze,
nasze domy i serca po cichu opuścili.

Pamiętająca...czasami zagubiona Dusza,
która w tym miejscu, pośród Was i Waszych pięknych myśli,
potrafi się zatrzymać na chwile i odnaleźć
zatracany dość często sens życia i wiarę w dobro innych ludzi 🙂
🎄🌟❄️☃️

10 906 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących