Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Felis catus (strunowiec)

Z najlepszymi życzeniami błogosławionego tygodnia. Łaski niezłomnej wiary i nadzieji w tym trudnym czasie... oraz szczerej radości z nadchodzącej rzeczywistości Zmartwychwstania Zbawiciela. Wszystkim "domownikom" ✋🙂 (dandeLion)

Czy dlatego, wciąż...
żywisz mnie i poisz (Tym Jedynym)
Chociaż policzone są
od Początku wszystkie włosy moje
a dziewięć ścieżek rozpoznane

Czy to z powodu...
nad-ludzkiej (nie)uchwytności
- choć nigdy mnie nie uderzyłeś -
wije się i stroszy grzbiet mój
pod ręką Twoją

Dlaczego wciąż...
kapryśnie pragnę
wymykać się, by grzebać
w szarym i zawsze nieświeżym łupie
pysznEgo - palącą niestrawnością - wstydu
Prychając po każdej chwili zapomnienia
na Twą (nie)znośnie litościwą obecność
I na to że - Ty wiesz
a ja wciąż: Nie!
Dlaczego

Jak długo jeszcze...
oddawać się będę nocy, choć sensem jest Świt
Wraz z którym każdy, KtO, nagina swą wolę
do powrotu - miaucząc za ciepłą dłonią
zwinięty w kłębek na kolanach - znajdzie
... Ciebie
dostanie, by wymruczeć (To Jedyne)

Wielkanoc 2021

inspiracja: Psalm 139, i kazania: ks Piotr Pawlukiewicz "Jak poznać że to jest Jezus", o Adam Szustak "CNN" (odcinek 227)
muzyka: chór i przyjaciele Aleksandry Sewerynik
https://youtu.be/aipvo2Ze0ss

28 083 wyświetlenia
253 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!