Menu
Gildia Pióra na Patronite

W zasięgu siebie...

z mozołem unosisz wiarę
w drugiego człowieka
przygięty cieniem osamotnienia
i z nadzieją wypatrujesz moich słów

czekasz…
aż dni rumieńców nabiorą
brzemienne pożądaniem

i uwolnisz księżyc nocą
moje włosy rozczeszesz kwieciście
pragnieniu… pozwolisz zapłonąć
a gdy czas spełnienia nadejdzie

uniesiesz w sen spokojny

by w zasięgu siebie…
śnić wspólną rzeczywistość

22 301 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • NieBoska

    24 May 2012, 19:35

    piękne kwieciste marzenia, oby się spełniły

  • 18 May 2012, 19:39

    ...i ja pozdrawiam :)))

  • 18 May 2012, 18:58

    Dziękuję Wam i życzę miłego wieczoru :)))

  • giulietka

    18 May 2012, 18:55

    Urzekły mnie już pierwsze wersy,
    piękny wiersz, Grażko... ;)

  • eskimoska86

    18 May 2012, 18:50

    ślicznie...