Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kadr

Teksty z obrazami - Kadr - Gomorra
Kadr - Gomorra

Z mgieł utkana kurtyna
spojrzeń mglistych moc
już czas wyjść na scenę
już czas
pokłon górze składam
słowa w kłębek zwinięte
poskładana ja, poskładany ty
czas skrzydła rozwinąć
z włóczki zdania skraść
na scenie życia dziś rolę gram
górzysty kadr wciąż trwa
tam wolności smak
uskrzydlona ja
scenariusz spisany
z grani dramat zdjęty
oczy otwarte usta zamknięte
zaduma trwa.

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!