Menu
Gildia Pióra na Patronite

dobra noc

z kurczącymi się cieniami
linia ołówków
wycofuje się z przebitej pomarańczy
pierwszego i ostatniego dnia

o własnych siłach lub środkami lokomocji
powracają
pierwsi do państwa
wraz z samotnością, której jest tyle
co od ciebie do mnie

jest godzina szósta trzydzieści
powiedział anonimowy głos
bliski

niedospane słońce plecie
tkając sobie złotą drogę
do środka
na drugą stronę

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!