Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Zapytanie "

Z kulturą na bakier
Czy jestem ciamciakiem
Nie wierzącym w siebie
Być może nie wierzę w Ciebie
Zapytanie moje
Kiedy kultura przestała mieć znaczenie
Zapalę papierosa dmuchnę Ci dymkiem
Ubiorę w magię słów...
Zobacz obłoki nad Tobą
Ty tańczysz tak pięknie rozganiasz mgłę
O nie!
Ja od siebie odgarniam brzydko pachnącą mgłę.
Papieros zabija - bierne palenie szkodzi
Brak kultury nigdy na zdrowie nie wychodzi.

26.01.2021
11:26

281 634 wyświetlenia
2731 tekstów
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!