Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Zegar "

Z dębowego drewna
Pachnący...czas liczący...
Tych minionych lat
Kiedy konwaliami pachniał świat
Opowiadałaś jak było...
Jak kiedyś smakowało wino.
On obserwował Was...
Tarcza srebrem pokryta
Wskazówki pokrzywione
Zapomniały w którą stronę...czas odmierzać miały.
Stoi zegar...
Już nie bije...
Twoje serce jeszcze żyje
Historią sprzed lat...
Jaki piękny wtedy był świat...

13.11.2020
Dotykając czasu...
14:32

281 004 wyświetlenia
2724 teksty
35 obserwujących
  • Ellander

    15 November 2020, 07:56

    I patrzę na mój przeżarty przez korniki zegar. Jego tarczę gotową do nakręcenia. Moją ojcowiznę. I słyszę te śmiechy i domu gwar z tamtych lat. Dziękuję. Za pocieszenie w domu ciszy.