Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zatoka mojego snu

Teksty z obrazami - Zatoka mojego snu - kati75
Zatoka mojego snu - kati75

Z daleka
słyszę szum fal

morze woła moje imię
ledwo dotykam stopami
mokrej ,piaszczystej ziemi

sunę powoli wzdłuż traktu
i nie wiem gdzie jestem
ale czuję ten spokój
na swoim ramieniu

wokół bezkresna dal
mewy prowadzą mnie na miejsce
w małym przybrzeżnym lasku
zobaczyłam albatrosa

usiadł na jednej z żaglówek
pokrzykiwał długo
i nagle odleciał

przebudził mnie trzepot skrzydeł
i lekka bryza na moim policzku...
https://www.youtube.com/watch?v=owrDXYvcxig&ab_channel=ADAMSd

(zdj,z mojego albumu)

65 868 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących