Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie mam pytań

z cyklu (perły z lamusa)

Jasnowidzę dajcie światło
i moje oczy ze środka nocy
błękitne ozonem po burzy
rzucające urok poranka

Chcę wrócić do siebie
bez bluźnierstwa na ustach
rzucanego w twarz niewiadomemu
które się zadaje z pytaniem

Jestem kobietą
trudną w odbiorze
kawałkiem świata
i jego po-ranną kawą

276 045 wyświetleń
2561 tekstów
190 obserwujących
  • Malusia_035

    14 January 2019, 10:40

    Fajnie się czyta :)

    Pozdrawiam :)

  • 11 January 2019, 20:47

    Ala słodko-gorzka. :))