Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szukać zapomnienia

Z bańkami pękającymi na zmęczonym chodniku.
Bez niejasności.
I niepotrzebnego krzyku.
Bez trudności.

W kominach, biały jak chmury, dym.
Bez zegarków.
Z ciszą w mieście i poza nim.
Bez budzików.

Stać w samotności, w tonącym tłumie.
Bez wiadomości.
Zatapiając się w beznadziejnym rozumie.
Bez świadomości.

Odnaleźć wszystkie zgubione wspomnienia.
Bez tych natrętnych.
I w rozpaczy szukać zapomnienia.
Bez luster pękniętych

~z Szuflady

29 244 wyświetlenia
291 tekstów
7 obserwujących
  • LunaLove

    23 June 2013, 16:11

    Dziękuję i pozdrawiam milutko ;))

  • czarna mamba

    23 June 2013, 09:42

    swietny:)))