Menu
Gildia Pióra na Patronite

Boże Ciało

Z bagażem życia,
litanią próśb,
bukietem podziękowań,
stajemy przed tym samym Ołtarzem.
Modlimy się,
dziękujemy za...
przepraszamy za...
prosimy o...
kontemplujemy.
Ale czy tak samo
wiarę rozumiemy?
Czasem się wydaje,
że wielu z nas ma inną, własną.
Oskubaną, wybiórczą
i mało chrześcijańską.

56 929 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!