Menu
Gildia Pióra na Patronite

.....

W życiu przychodzi
wcześniej czy później czas
zadumy-ducha chwila,
której droga jest długa.
Możliwość bycia to nie nuda.
i nie pustynia w monotonii życia,
Gdyby chwilę poczekać,
i nie myśleć iż kiedyś
wszystko się skończy;
albo też fałszywe myśli
zamienić na trochę cierpliwości,
rozglądać się za innym duszami,
lub odrywać
kolce od prawdziwej róży,
by pewnego dnia tak nieoczekiwanie
ususzone płatki ożywić
w nowej oazie radości.

14 005 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!