Menu
Gildia Pióra na Patronite

"WZROK"

„Wzrok”

Widzi światło i kolory
Widzi obraz, widzi wzory

To co świeci , i co gaśnie
Czasem ciemniej, czasem jaśniej

Czy dostrzega inne rzeczy?
Których światło nie oświeci

Miłość ., troskę , lek , i smutek ?
Nie, on widzi , tylko skutek

Janusz Dziewanowski

16 693 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    7 October 2012, 12:04

    Oczy patrzą gdy kochają
    I kolory światu dają
    Spodobał mi się Twój wiersz i nie mogłam się oprzec i dodac swoje trzy grosze-miłej niedzieli Januszu pozdrawiam z uśmiechem i na kolorowo:)))

  • agniecha1383

    7 October 2012, 11:55

    świetny:)pozdrawiam