Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cień

wzrok wspomnień -
daleka przeszłość licha
gdzie Bóg udekorował moje życie
czy ja - sam człowiek ?

smutek się miesza z radością
co z moją przyszłością?
przecież nie porzuca się kobiety
z domieszką egzotyki porannych westchnień

chce trwać w świetle gwiazd
lecz blask księżyca przysłania zorzę
strach zalągł się w sercu uwił gniazdo
przepraszam za smutku łzy, za zwątpienie

ja mam z tym krzyżem żyć ?
jak ?
gdy cień jego pastwi się nad szczęściem

23 959 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!