Menu
Gildia Pióra na Patronite

oczekiwanie

wzrok miękki spoczywa pędzlem
na otaczających przedmiotach
w oczekiwaniu popołudnia…

ruchy również delikatne
spokojnie przesuwają się po rzeczach wszelkich
palce precyzyjnie w klawiaturę trafiają

nic się nie marnuje
każda minuta po brzegi wypełniona jest podwójnie
rzeczywistością i marzeniem…

pamięć zapachów rozmiękcza myśli jeszcze mocniej
wspomnienia przytulnej sierści
łaskoczą wyobraźnię

przebywanie w różnych miejscach równocześnie
rozwija nowy dywan
na którym niedługo wszystko najmiększe się położy…

6.03.2018, 11.30-11.38

33 639 wyświetleń
279 tekstów
28 obserwujących
  • 6 March 2020, 21:06

    Nie przeczę. :))

  • Monika M.

    6 March 2020, 21:05

    Mój wzrok miękkim być może:).
    :)

    od yestem
  • 6 March 2020, 20:49

    To latający dywan. :)
    Miękkość jest względna, czasami niepożądana. ;)
    Bardzo ładne. :))