Menu
Gildia Pióra na Patronite

gołe ramiona drzew

wzniesione
i te
ku dołowi
o nakrycie proszą
śnieżno białą pelerynkę

tegoroczne glebę przed zimnem
otuliły

przyjdzie czas
wiosna ożyje zielenią
spragnionych napełni
nadzieją

wielobarwnością upiększy
łąki pola lasy okrąży
gama
z nutką

biegających i skrzydlatych
letnich gości

Krystyna A. Sz. 13.11.2015r.
*

75 661 wyświetleń
819 tekstów
92 obserwujących
  • krysta

    24 November 2015, 20:39

    witaj Hann...choć zima zbliża przetrwamy...''aby do wiosny więc ;) .....''
    dzięki za odwiedziny :)

  • mill

    24 November 2015, 18:11

    ...śliczny wiosenny wiersz .....aby do wiosny więc ;) .....

  • krysta

    20 November 2015, 20:02

    dziękuję Michał za niesamowity komentarz...pozdrawiam.
    :)

  • silvershadow

    19 November 2015, 21:22

    Drzewa tak jak my, potrzebują odpoczynku, wytchnienia i kto wie, może także miewają kolorowe sny, którymi dzielą się z nami po przebudzeniu?
    Pozdrawiam z uśmiechem.

  • krysta

    17 November 2015, 00:49

    Dziękuję dziewczyny :)...Malusia i Katarzyno :)

  • 16 November 2015, 23:08

    Wspaniały wiersz, Krystynko

  • Malusia_035

    16 November 2015, 20:20

    przepięknie namalowany obraz ,zaczytałam się :)

    Bravo Krysiu Perełka :)) Przytulam :)))*

  • krysta

    15 November 2015, 15:46

    dziękuję Natalio i wzajemności ślę.
    ;)

  • 15 November 2015, 07:58

    Pozytywny przekaz , spokojny , przepełniony nadzieją .
    Pozdrawiam i życzę spokojnej niedzieli

  • krysta

    15 November 2015, 03:00

    miło Incognito...dziękuję za wizytę i wpis... ;) wzajemności.