Menu
Gildia Pióra na Patronite

W zielonej ciszy
odpoczywa oddech
nikt nie słyszy myśli
chłonących zapach wiatru
unieś mnie kraino spokoju
do wnętrza oazy
gdzie odpocznie moja dusza
nieokełzane serce
i pomruk jesieni ugasi ogień
palacy cały wszechświat
niech odpocznę
w głębinach oceanu spokoju
który przynosi mi ten gaj
pełen rozkosznych westchnień
gdzie słychać tylko trele ptaków
i żab rechot przeplatany z oddechem
złotej rybki która proszę o spełnienie
jednej złocistej myśli ...

23 962 wyświetlenia
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!