Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kto zabił moją ciocię

Wzięła szczepionkę i zasnęła
A że była duchem piękna
To z pewnością
Poszła do nieba

Kto ją zabił
Czy to zabójstwo było
Może to fakt drugiego rzędu
Albo objaw statystycznego błędu

Lecz żyła i zmarła
Nie wiedzieć
Lub wiedzieć dlaczego

Umarła

Wiec pytam

Czy ją zabiła piguła
Co jej to wstrzyknęła

A może lekarz co przyzwolił
Nie nie lekarz
Jego zwolnili z sumienia

Może minister zdrowia od zdrowia wspólnego
Polityk co wszystko rozpętał
Ten co wirusa wyhodował
Tan co debatę lekarzy hamował
Lub ten co interes zwąchał

A może tak trzeba
Że umarła
Była chora i stara
Leżała i mało jadła

A ja się pytam

A to pytanie -

Niech wam
W gardle stanie

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    17 June 2021, 08:55

    No i uznanie za zabranie głosu w tym niełatwym temacie .