Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie ważne, już brak

Wzeszło słońce. Zaszło słońce.
Przeminęły początki, przeminą i końce.
Drzewo zakwitło, pożółkło i kona.
to liście opadły? czy moje ramiona?

nie to, że wskazówki suną po tarczy trzyma mnie w rozterce.
lecz to, że zamiast godziny, wskazują na moje serce.

tik tak... tik tak...
jak wyrok
zły znak
tik tak... tik tak...
zawsze w przód
nigdy wspak
tik tak... tik tak...
w bezładzie
na wznak
tik tak... tik tak...
czy było tchnienie?
nieważne.
Już brak.

24 318 wyświetleń
328 tekstów
70 obserwujących
  • sciezkazawila

    13 July 2010, 14:16

    nikt nie jest nieomylny. Poza tym, jak dla mnie, ocenie podlega przekaz a nie literówki. Tak czy siak, dziękuję za zwrócenie uwagi. Zegnam.

  • awatar

    13 July 2010, 13:14

    never -
    Bywa, że niedojrzałe myśli wyrastają też na japońskiej wiśni. -:)

  • never

    13 July 2010, 13:07

    [-] za jeden błąd ort. ?
    ehh, jeśli oceniasz takim względem, to i tak ten Twój plusik byłby mało warty.

  • awatar

    13 July 2010, 12:19

    miałem dać plusa ale pożółkł mi wskaźnik od błędu ortograficznego -:), pozdrawiam

  • never

    12 July 2010, 11:34

    początek najlepszy.
    [+] jak będę mogła. :>