Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~*Sokół*~~

Wzbiłeś się w niebo mój sokole
Patrzysz nań z góry na cały świat
Wśród chmur układasz swoje pióra
Twojej wolności tak mi brak

Pozwól mi patrzec twoim wzrokiem
Wznieśc się wysoko aż po kres
Daj mi swą bystrośc piękny ptaku
Bym mogła siłę w sobie miec

Naucz mnie pazur w sobie znaleźc
By się obronic przed tym złym
Gdy są złe chwile nie oszalec
I byc wysoko ponad tym

Ujrzec z zenitu piękno świata
Byc ponad wszystko tak jak ty
Zabierz mnie z sobą hen daleko
Piękny sokole pomóż mi...

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • 22 October 2019, 11:33

    Przecudny, przepiękny.
    Oddaje wszystkie uczucia jakie noszę w sobie. Dziś mija 22 dzień od śmierci mojego 22 letniego syna. Sokolnika.....
    Dziękuję❤️

  • 6 March 2013, 23:32

    Mam u Ciebie straszne zaległości... postaram się jakoś nadgonić. :)
    Umiesz latać, pięknie.
    Pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    5 March 2013, 18:43

    Naucz mnie pazur w sobie znaleźc
    By się obronic przed tym złym

    O tak :P
    Wspaniały wiersz...

  • krysta

    5 March 2013, 11:00

    Piekny wiersz :)
    Pozdrawiam...

  • kruk55

    5 March 2013, 00:44

    po tych pięknych słowach lecieć dusza gotowa :)